023-515 59 info@bjursasmek.se

Längdsvarvning

Längdsvarvning dalarna – Längdsvarvning är ytterligare en effektiv metod vi använder för bearbetning av metall. Den utvecklades ursprungligen i Schweiz som en metod för att svarva små och smala detaljer till urverk. Detta hörs fortfarande på den engelska benämningen av metoden som är Swiss type turning.

Allt började med att klockmakare i Schweiz försökte att hitta en metod för att svarva små och smala detaljer till klockor. Genom en ny och magnifik svarv blev detta möjligt. Och snart skulle industrin upptäcka urmakarnas geniala uppfinning. Längdsvarvningen utvecklades till det som den är i dag, ett mångsidigt verktyg för en modern och professionell industri.

Skillnaden mellan traditionell svarvning och längdsvarvning är att föremålet är rörligt i sin egen längdriktning. På det sättet får man möjlighet att svarva på ett mycket mer detaljerat och effektivt sätt.

Vid längdsvarvning har verktyget en så kallad ”guidbush”. Det är en hylsa som sitter mellan spännhylsan och verktyget. Genom den kan man styra och stabilisera materialet som ska svarvas. Enkelt men genialt,

Som namnet säger är det en metod som används när man ska svarva just långa och tunna detaljer. Vid långa detaljer blir påfrestningen på metallen extra stor, vilket gör att det krävs en speciell teknik.

Vi har effektiva och exakta maskiner för längdsvarvning och vi har möjlighet att skapa en stor variation av former och produkter med denna metod. Eftersom tekniken och maskinerna är väldigt dynamiska är det också möjligt att erbjuda unika och individuella lösningar.

Kontakta oss idag om du söker en leverantör för produkter bearbetade med längdsvarvning i Dalarna. Vi är specialiserade på kuggbearbetning och har en lång erfarenhet.

Längdsvarvning dalarna