023-515 59 info@bjursasmek.se

Kuggbearbetning

Kuggbearbetning dalarna – Kugghjulet är en genial lösning för kraftöverföring som varit känd sedan före vår tideräkning i Egypten och Grekland. I dag är det vi på Bjursås Mekaniska Verkstad som får kugghjulen att gå runt!

Kugghjul är en svår konst. Det finns många sorters kugghjul och storlekar på kuggar. Allt beroende på vilken funktion man önskar. För tyst gång, tung överföring eller liten friktion. Varje objekt lever sitt liv och kräver sina speciella lösningar. Egentligen finns det inga kugghjul som är bättre än andra. Alla har sin speciella och unika funktion, men också nackdelar. Tala gärna med oss om vilka behov du har.

Vi utför kuggbearbetning för alla tänkbara ändamål och användningsområden. Vi jobbar i de flesta förekommande material och kan skapa kuggar i alla möjliga former och storlekar. Det finns inga riktiga begränsningar på vad vi kan åstadkomma när det gäller kugghjul.

Våra maskiner är i toppform, och vi kan skapa kuggar med exakt precision och bra kvalitet. För oss är det viktigt att ha verktyg och maskiner som är av högsta klass och moderna. Utvecklingen går hela tiden framåt. Vi vill inte följa utvecklingen utan vara en del av den och ta täten mot framtiden.

Personalen är utbildad och väl förtrogen med alla våra tekniker för kuggbearbetning. Därför kan vi också lösa de flesta problem vi ställs inför inom området.

Kontakta oss på Bjursås Mekaniska Verkstad om du är i behov av kuggbearbetning i Dalarna. Vi kan hjälpa er med alla tänkbara önskemål till ett bra pris. Vi utför specialtillverkning och ser till vad som är bäst för dig.

Kuggbearbetning dalarna