023-515 59 info@bjursasmek.se

Fleropsvarvning:

Den klassiska svarvningskonsten har tagit steget och blivit högteknologisk. Genom CNC-styrd eller Fleropsvarvning kan ni få svepta former bearbetade. Dessutom gravera text i olika material.

Svarvningen blir mer komplett och kräver lite eller ingen efterbearbetning genom fleropsvarvning. Det är möjligt att arbeta med komplexa detaljer i tuffa material och man kan utföra betydligt fler moment än med traditionell svarvning. Det är även möjligt att svarva långa axlar

Maskinen och processen är mycket avancerad. Maskinen kan göra olika rörelser i axelns alla led. Detta gör svarvningen mycket mer komplett och slutresultatet mer tillfredsställande både för operatör och kund.

Hela processen är datorstyrd och verktygen som samverkar under arbetet sköts hela tiden av ett datorprogram. Ibland kan det även vara nödvändigt med två synkroniserade datorprogram som styr de olika verktygen som samverkar för att bearbeta materialet.

På så sätt kommer inte verktygen att kollidera under arbetet. Utan de arbetar synkroniserat med materialet. Datorprogrammet består i sin tur av ibland hundratusentals tecken som programmeras. För att sköta en sådan maskin så krävs det erfarenhet och utbildning. Dessa svarvar är precis som det mesta inom den högteknologiska industrin styrda av CAD.

CAD gör det möjligt att programmera in i datorn hur ett material ska bearbetas och till vilken form. Genom CAD-programmet tredimensionella förmåga så har man tagit svarvningen till en helt ny nivå. Svarvaren blir nu mer av en datoroperatör än en svarvare.

Med fleropsvarvning så blir det möjligt att göra betydligt fler och mer avancerade svarvningar. Ni som kunder kan berätta om era önskemål som blir mycket enklare att tillfredsställa. Den CNC-styrda svarvningen har en väldigt hög effektivitet. Den är inte utsatt för den mänskliga faktorn på samma sätt som traditionell svarvning.

Fleropsvarvning har tagit svarvning till en helt ny nivå. Numera kan vi utföra arbeten som tidigare var mycket svåra, eller kanske till och med omöjliga. Vänd er till oss om ni har frågor eller behov av svarvningsarbeten.